Bazart

Zanger Mathieu Terryn van Bazart over zijn kinderwens: "Als het kan, willen we heel graag twee kinderen"

Bazart-frontman Mathieu Terryn zou graag twee kinderen hebben met zijn partner Marie Wynants. Dat vertelde hij vanochtend in "Goeiemorgen Morgen!" op Radio2. Het onderwerp kwam ter sprake naar aanleiding van het kersverse vaderschap van bandlid Simon Nuytten. Die werd in maart 2023 voor de eerste keer vader.

Oliver Symons werd in januari 2022 vader van een zoontje: Abel. Intussen is ook collega-bandlid Simon Nuytten vader geworden. Hij kondigde vorige week de geboorte aan van zijn zoontje Emir. In "Goeiemorgen Morgen!' op Radio2 vertelt Nuytten over zijn eerste dagen als papa. "Ik ben dolgelukkig. Ik zit op een roze wolk. Voorlopig gaat alles fantastisch."

De babystoel rijdt standaard mee

Mathieu Terryn is op dit moment het enige lid van Bazart zonder kinderen. Presentatoren Peter Van de Veire en Kim Van Oncen polsen of Terryn ook plannen heeft om aan kinderen te beginnen. "Ik mag af en toe al babysitten op de zoon van Oliver. Dat is een geweldige ervaring. Ik neem de 'nonkel duty' heel serieus. Ik mag zelfs al nonkelmoppen maken", vertelt Terryn lachend. 

Ik vind het altijd een geweldige ervaring om te babysitten op het zoontje van Oliver
Mathieu Terryn, zanger van Bazart

In het huis van Terryn staan naar eigen zeggen al heel wat babyspullen. En ook zijn auto is voorzien om kleine kinderen mee te nemen. "Er rijdt standaard een kinderstoel mee op de achterbank", vertelt hij. "Sowieso is het hoofdstuk 'kinderen' de volgende stap in ons leven (Terryn vormt een koppel met zijn jeugdliefde Marie Wynants, nvdr). We weten nog niet wanneer. Maar als het kan, willen we heel graag twee kinderen."

Ook ambities op muzikaal vlak

Op muzikaal vlak is Bazart ook goed bezig. In Vlaanderen staat de band op dit moment op nummer 2 in de Vlaamse Top 30 met hun single "Geef Mij Alles". In Nederland staat de band zelfs op nummer 1 in de hitlijst van de Nederlandse hitzender 3FM. "Het is heel leuk dat het zo goed gaat. We hebben nog nooit op 1 gestaan in een Nederlandse hitlijst. Dat is een unicum", vertelt Terryn.