Thijs Pattyn

Vrouw bedreigd met pistool in centrum Ieper, verdachte is aangehouden

In het centrum van Ieper werd een vrouw bedreigd met een wapen in een appartementsgebouw. Ze kon op tijd de hulpdiensten verwittigen, die de man even later konden arresteren. Hij verschijnt morgenochtend voor de raadkamer.

Afgelopen vrijdagnamiddag werd een vrouw van 33 jaar op klaarlichte dag bedreigd met een wapen in het centrum van Ieper. De vrouw kwam haar appartementsgebouw binnen en hoorde iemand vloeken. "Het geroep kwam van boven mij en dan zag ik hem staan aan zijn geopend raam op de eerste verdieping", getuigt ze.

Haar 25-jarige buurman riep haar van aan de overkant van de straat vanuit zijn appartementsgebouw. "Plots richtte hij het geweer op mij. Ik probeerde nog naar binnen te rennen, terwijl ik een schot hoorde. Ik dacht even dat die kerel op mij geschoten had." De vrouw bleek ongedeerd en kon de politie inschakelen. De agenten waren snel ter plaatse, doorzochten zijn flat en namen hem mee.

Gekend bij gerecht

De man is gekend bij het gerecht. Hij zou de voorbije zeven jaar verschillende keren voor de correctionele rechtbank van Ieper zijn verschenen voor verschillende feiten, onder meer voor afpersing met geweld of bedreiging.

Een paar weken geleden heeft hij met een mes een gezin met baby van vijf maanden bedreigd in een supermarkt in Ieper. De verdachte is nu aangehouden door de onderzoeksrechter en verschijnt morgen voor de raadkamer.

Meest gelezen