© VRT - Jokko

Radio2 en Eén palmen Blankenberge in voor zes weken Zomerhit

Het muziekprogramma "Zomerhit" van Radio2 en Eén strijkt dit jaar neer in Blankenberge. Van maandag 10 juli tot en met zaterdag 19 augustus zullen twintig artiesten er strijden om de titel van "Zomerhit 2023". Het publiek bepaalt wie de trofee mee naar huis mag nemen tijdens een liveshow op Eén en VRT MAX.

"Lekker blijven hangen" van Margriet Hermans werd vorig jaar door de Eén-kijker en Radio2-luisteraar uitgeroepen tot "Zomerhit 2022". Dat gebeurde toen ook in Blankenberge, maar de verschillende afleveringen van het muziekprogramma werden toen afwisselend in De Panne, Bredene en Blankenberge opgenomen.

Dit jaar trekt Zomerhit volledig naar die laatste badstad. "Na de geslaagde samenwerking in 2022, gaan we ook dit jaar op hetzelfde elan verder. Meer nog: "Zomerhit" en "Radio2 aan zee" komen in 2023 exclusief naar Blankenberge", vertelt burgemeester Björn Prasse. "Een hele zomer lang zullen inwoners en bezoekers in onze badstad kunnen genieten van de optredens, live-uitzendingen en opnames. Zet het maar met stip in je agenda: in juli en augustus moet je in Blankenberge zijn!”

Twee locaties

Radio2 zal van maandag 10 juli tot en met zaterdag 19 augustus uitzenden vanop de Belgium Pier in Blankenberge. Tijdens de week (van 9 tot 20 uur) en het weekend (tussen 11 en 20 uur) kan je luisteren naar "Radio2 aan zee" en "Radio2 zomerhit". Alle verhalen van voor en achter de schermen kan je bovendien volgen via VRT MAX.

De Zomerhit-televisieshow van Eén - met presentatoren Siska Schoeters en Niels Destadsbader - krijgt dan weer een plek naast de vuurtoren, aan de andere kant van de zeedijk. In totaal worden zes afleveringen opgenomen: op woensdag 12, maandag 17 en dinsdag 18 juli, en op woensdag 2, donderdag 3 en zaterdag 19 augustus.

Opnieuw Zomerhit in Blankenberge? Dat klinkt als muziek in de oren

Presentator Niels Destadsbader

"Ik kan niet wachten om de hele zomer weer aan onze kust door te brengen met de beste en plezantste artiesten en heel de crew van Zomerhit. Eigenlijk mijn jaarlijks vakantiekamp, maar dan beter", reageert Schoeters. "Siska en ik zijn helemaal klaar om, samen met de artiesten én ons publiek, de kust onveilig te maken", zegt Destadsbader.

In de eerste vijf shows worden de twintig genomineerden voorgesteld en treden ook nog heel wat andere artiesten op. De uitzendingen kan je bekijken op Eén en VRT MAX, wekelijks op zaterdag, vanaf 15 juli. De tien populairste nummers zullen uiteindelijk strijden voor de titel van "Zomerhit 2023" in een liveshow op 19 augustus. 

Meest gelezen