Archieffoto

95 procent van alle Brugse hotels zitten volgeboekt: "De Ronde van Vlaanderen is van onschatbare waarde"

Meer dan 95 procent van de hotels in Brugge zijn helemaal volgeboekt voor volgend weekend. Dat heeft alles te maken met de Ronde van Vlaanderen, nu zondag. Die start op de Markt van Brugge.

De kans dat je voor komend weekend nog een hotelkamer vindt in de Brugge, is heel klein. Dat komt door de start van de Ronde van Vlaanderen nu zondag. De renners vertrekken van op de Markt in Brugge en heel wat liefhebbers willen daarbij zijn, zo blijkt uit cijfers van vzw hotels Brugge. Ongeveer 95 procent van de Brugse hotels zitten nu al volledig vol. 

"Die laatste kamers zullen zeker nog gevuld raken tegen dit weekend. Ik denk dat we naar een volledige bezetting zullen gaan", reageert de voorzitter van vzw hotels Brugge, Dimitri Thirion. " Heel wat mensen komen echt van heinde en verre af voor de wielerwedstrijd", gaat Dimitri verder. "De koers is tot ver buiten onze grenzen bekend. Maar er zitten ook toeristen bij die niet eens weten dat er een wedstrijd gepland staat."

Prachtige beelden zijn onbetaalbare reclame

"Wat ikheel positief vind aan de Ronde is niet alleen dat ze voor een hoge bezetting zorgt, maar het is ook mooie reclame voor Brugge", vult Dimitri nog aan. "Er zullen ongetwijfeld weer prachtige beelden geschoten worden vanuit de lucht. Die gaan ook de wereld rond en dat is eigenlijk onbetaalbare reclame voor onze stad en bij uitbreiding voor ons land."

Meest gelezen