©ivan elegeert

Bouw van nieuw gemeenschapscentrum Stekene gestart "Theaterzaal, bibliotheek en polyvalente zaal" 

Als alles goed gaat, krijgt de gemeente Stekene tegen de zomer van volgend jaar een nieuw gemeenschapscentrum waarin onder meer een theaterzaal, een bibliotheek en een polyvalente zaal worden ondergebracht. Het project zal een kleine 15 miljoen euro kosten. Het centrum wordt naast het bestaande sportcentrum de Sportstek gebouwd zodat de hele omgeving één grote vrijetijdszone wordt.

Er was heel wat volk aanwezig om de eerste steen te leggen van het gemeenschapscentrum in Stekene. "We hebben de tien Stekense adviesraden gevraagd om elk een symbolische eerste steen neer te leggen", legt schepen van burgerparticipatie Gunter Van Campenhout (N-VA) uit. "Want zij dragen letterlijk hun steentje bij aan dit gebouw. In 2018 drukten zij al hun wens uit voor een nieuwe bibliotheek, theaterzaal en polyvalente zaal. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. Tijdens het hele traject van de voorbereiding bleven ze ook betrokken, zowel wat betreft functies en invulling die het nieuwe gebouw zou hebben. Het is dan ook logisch dat zij hier ook nu van de partij zijn."

Ook extra parking

Toch mocht burgemeester Stany De Rechter (Gemeentebelangen) de figuurlijke eerste van een hele reeks betonpalen, die de fundamenten voor het nieuwe gebouw moeten vormen, in de grond heien. "Dit wordt zeker het pareltje aan de kroon van deze site. Naast het gebouw zelf wordt de huidige grindparking aangepakt. Er komen 100 parkeerplaatsen met natuurlijke waterinfiltratie, het groen rondom het gebouw wordt aangeplant en ook elektrische oplaadpunten en fietsrekken worden voorzien. Op vlak van duurzaamheid ligt het ambitieniveau van dit project op ‘uitstekend’, volgens de duurzaamheidsmeter van de Vlaamse overheid."

©ivan elegeert

Meest gelezen