Bert Feys

Jonge man klimt in metershoge zendmast in Roeselare

In Roeselare zijn de hulpdiensten uitgerukt omdat er een jonge man in een hoge zendmast was geklommen. Een gespecialiseerd reddingsteam probeerde de 18-jarige Roeselarenaar terug op de begane grond te krijgen. Na anderhalf uur besloot hij zelf naar beneden te komen. Hij vluchtte weg maar de politie kon hem snel vatten.

Dinsdagnamiddag klom een jonge man in de zendmast achter Elektro Deblaere, een bedrijf langs de Meensesteenweg in Roeselare. Waarom hij dat deed, is onduidelijk. Hj werd opgemerkt maar het was snel duidelijk dat hij niet naar beneden wilde komen. De hulpdiensten werden verwittigd. Ook de gespecialiseerde brandweermannen van het RED-team werden opgeroepen om de 18-jarige Roeselarenaar uit de mast te halen. De hulpdiensten probeerden eerst op hem in te praten, maar de jongeman reageerde nauwelijks. Hij toonde wel geen intenties om naar beneden te springen. Toen één van de mensen van het RED-team de mast in klom, klom de jongeman hoger en hoger. Daarna keerde de brandweerman terug naar beneden.

Bert Feys

Het was intussen beginnen regenen en de jonge man kreeg het zichtbaar koud. Hij zakte enkele keren een paar meters. Na anderhalf uur besloot hij toch zelf naar de begane grond terug te keren. Hij zette het meteen op een lopen. De mensen van het RED-team en de politie zetten onmiddellijk de achtervolging in. De Roeselarenaar kon al snel gevat worden. Hij werd onderkoeld en onder begeleiding van zijn moeder naar het ziekenhuis gebracht.

Meest gelezen