Het Lommelse Kristal Solar park dat 473.122,36 euro schadevergoeding kreeg toegewezen

Vier koperdieven moeten 750.000 euro schadevergoeding betalen na diefstal van 3,6 ton kabels uit zonnepanelenparken 

De rechtbank in Mechelen heeft vier Roemeense mannen veroordeeld voor zware koperdiefstal. Ze werden betrapt met 3,6 ton koperkabels in hun bestelwagen en konden gelinkt worden aan andere diefstallen. De getroffen energiebedrijven krijgen zowat 750.000 euro aan schadevergoeding.

De Mechelse strafrechter heeft vier Roemeense mannen veroordeeld voor flagrante koperdiefstallen. Het viertal werd betrapt met in hun bestelwagen 3,6 ton koperkabels die waren weggehaald uit een zonne-installatie in Willebroek. Op die manier konden twee van hen ook gelinkt worden aan gelijkaardige diefstallen bij zonnepanelenparken in Lommel en de Oostkantons.

Twee van hen kregen celstraffen van 3 jaar met uitstel, twee anderen kregen 18 maanden ook met uitstel. De totale schadevergoeding die ze moeten betalen aan de getroffen uitbaters van de zonneparken bedraagt bijna 750.000 euro. 

Meest gelezen