Liesbeth De Schamphelaere

Kringwinkels in provincie Antwerpen openen opnieuw deuren op maandag: "Met de sluiting hebben we financiële ademruimte gecreëerd"

De 11 kringwinkels in de provincie Antwerpen openen opnieuw hun deuren op maandagen. De winkels moesten noodgedwongen een extra sluitingsdag invoeren om onder andere de stijgende energieprijzen onder controle te houden. Dankzij de maandenlange sluiting is er extra budget vrijgekomen. 

Kringwinkel Antwerpen, de vzw die 11 kringwinkels in en rond Antwerpen heeft, opent opnieuw de deuren van de kringwinkels op maandagen. In december vorig jaar werden de winkels noodgedwongen gesloten op maandagen om onder andere de hoge energieprijzen onder controle te houden. “Door op maandagen de winkels te sluiten konden we de lichten doven en de verwarming twee dagen dicht draaien”, vertelt Hans Tops, algemeen directeur bij Kringwinkel Antwerpen.

De opening op maandagen is vooral positief voor de medewerkers die opnieuw volop ingezet kunnen worden. "We hebben financiële ademruimte gecreëerd, maar nu is het belangrijk, omwille van het welzijn van ons personeel, om hen weer volledig te kunnen inzetten", zegt Tops.

"We moesten de arbeidscapaciteit verlagen met 20 procent. Als maatwerkbedrijf is dat een heel pijnlijke zaak. Het raakt onze medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, die zich vaak in kwetsbare situaties bevinden. We zijn daarom erg blij dat iedereen na drie maanden weer op volle capaciteit kan werken", aldus Tops. 

De 11 Antwerpse Kringwinkels zijn vanaf 3 april opnieuw geopend van maandag tot en met zaterdag. 

Meest gelezen