Schooldirecteur Koen Mombaerts vangt vanmorgen ouders en kinderen op aan de schoolpoort.
Vanessa Dekeyzer

Overleden kindje van 3 in Linter: "Tragische samenloop van omstandigheden"

Het parket onderzoekt of het kind van 3 in Wommersom (Linter) overleden is door een val op straat of door een aanrijding door een wagen. Burgemeester Marc Wijnants (CD&V) spreekt over uiterst tragische omstandigheden. "Een moeder is gestruikeld met de fiets en zo is het kind op de grond gevallen. Net dan kwam er een auto voorbij, het parket onderzoekt nu of die wagen betrokken is bij het dodelijk ongeval. Dit is vreselijk voor de familie, heel het dorp leeft met hen mee."

De burgemeester van Linter, Marc Wijnants, drukt zijn medeleven uit met de familie van het overleden kind. "Dit is echt een extreem tragische samenloop van omstandigheden. De moeder hield haar fiets met daarop haar kind in een stoeltje, vast aan de hand en is dan gestruikeld en zo viel het kind van 3 op straat. Vermoedelijk is dat de oorzaak van het overlijden. Op dat moment kwam net een auto voorbij. Het parket onderzoekt nu of die wagen betrokken is bij het spijtige ongeval. De bestuurder is in shock. Alle hulp kwam te laat voor het kind van 3. Dit is een drama voor de familie. De hele gemeenschap leeft met hen mee, we kunnen alleen troost en medeleven bieden. Dit is vreselijk, een kind zo jong en op deze manier verliezen."

Onwezenlijk

Directeur Koen Mombaerts van basisschool de Zandloper is net als de hele schoolgemeenschap zwaar onder de indruk. "Dit is onwezenlijk, een lachende kleuter van 3 verliezen, dat heeft een impact op iedereen. Er heerst immens verdriet. Het CLB gaat ons helpen om dit aan te pakken. We gaan zeker een herdenkingshoekje inrichten." Juf Katleen heeft dit nooit eerder meegemaakt. "Ik geef al dertig jaar les, dit is echt een tragedie. Toch ga ik gewoon op mijn gevoel af gaan. Kleuters zijn daar heel open in, we gaan samen verdriet hebben. Er zal een stoeltje leeg blijven vanaf nu."

Ranim
Vanessa Dekeyzer

Meest gelezen