Politie Dilbeek onderschept schapendieven: "Op de achterbank en in de koffer zaten vier schapen en een lammetje"

De politie van Dilbeek heeft bij een controle een auto met schapendieven onderschept. In de wagen zaten twee meerderjarigen en een minderjarige. Op de achterbank en in de koffer zaten vier schapen en een lammetje. Het werd al snel duidelijk dat de schapen gestolen waren. De politie heeft ondertussen ook de eigenaar van de schapen kunnen contacteren. 

"Op de Ninoofsesteenweg in Dilbeek heeft onze ploeg een voertuig gecontroleerd", vertelt Sophie Schuddinck van de Dilbeekse politie. "In de auto zaten drie mensen: twee meerderjarigen en een minderjarige. Maar er zaten ook vier schapen en een lammetje op de achterbank en in de koffer. De dieren waren aan de poten vastgebonden met een ketting en dat is in strijd met de wet op het dierenwelzijn."

Weide in Schepdaal

De schapen werden in beslag genomen en de inzittenden werden verhoord. "Daaruit bleek dat ze de dieren gestolen hadden op een weide in deelgemeente Schepdaal. En dan zijn we op zoek gegaan naar de eigenaar van de schapen, die hebben we gevonden via het oormerk van de dieren. Hij heeft zijn schapen ondertussen terug. De twee meerderjarige schapendieven moeten voor de rechtbank komen en de minderjarige werd vrijgelaten", zegt Schuddinck.

Het gebeurt wel vaker dat schapen en lammetjes gestolen worden in deze periode. En daarom doet de politie een oproep: "Als je ziet dat er schapen vervoerd worden op een manier die in strijd is met het dierenwelzijn, meld je dat best meteen aan de politie."

Meest gelezen