© VRT

Gentse band Ramkot speelt volgende maand het voorprogramma van Metallica: "Echt wel gestoord"

De Gentse band Ramkot gaat eind volgende maand het voorprogramma spelen van Metallica. "We kunnen het nog steeds niet geloven", zegt frontman Tim Leyman aan Eva De Roo op Studio Brussel. Leyman won met Ramkot twee jaar geleden talentenjacht "De nieuwe lichting" van Studio Brussel.

Veel rockgroepen dromen ervan en het is weinigen gegeven, maar Ramkot mag het voorprogramma verzorgen van Metallica. De legendarische metalband rond James Hetfield speelt op 29 april in Amsterdam, met dus een Gents voorprogramma. "Ik geloofde het niet toen ik het hoorde", zegt Leyman op Studio Brussel. "Ik ga het pas geloven als ik er ben."

Beluister het gesprek op Studio Brussel:

Ramkot is een Gents trio bestaande uit de broers Tim (25) en Tom (31) Leyman, en Hannes Cuyvers (26). De band won in 2021 "De nieuwe lichting" van Studio Brussel, dat is een zoektocht naar nieuw muzikaal talent. Elk jaar winnen er drie artiesten. Twee jaar terug was Ramkot daar dus eentje van, samen met Kids with buns en The haunted youth.

BEKIJK - Is Ramkot er klaar voor?

Videospeler inladen...

Leyman laat nog weten dat hij altijd fan is geweest van Metallica en vroeger zelfs de meeste van hun nummers kon spelen op gitaar. "Ik ga het opnieuw leren", zegt hij erover. Of hij ook echt gaat durven spelen voor Metallica is een andere vraag. "Ik ga heel starstruck zijn en niet veel kunnen zeggen."

Hoe Metallica precies bij Ramkot is terechtgekomen, is niet helemaal duidelijk. "Ons boekingskantoor in Nederland was op zoek naar een voorprogramma, maar hoe het gelopen is, weten we niet."

BELUISTER – "Red" van Ramkot live bij Studio Brussel:

Meest gelezen