Tuincentrum in Nieuwerkerken koppelt industriële batterij aan zonnepanelen

In Nieuwerkerken kan het Bloemen- en Tuincentrum Sampermans voortaan zelfvoorzienend werken. Het bedrijf heeft daarvoor een industriële batterij gekoppeld aan zijn zonnepaneleninstallatie. 

"Door de zonnepaneleninstallatie van 98 kilowatt per uur te koppelen aan deze batterij zijn we voor een groot deel zelfvoorzienend in ons energieverbruik en kunnen we piekmomenten beter opvangen," zegt zaakvoerder Tom Sampermans.

De investering is volgens medezaakvoerder Jan Sampermans binnen de 4 jaar terugverdiend en heeft heel wat voordelen. "Die batterij gaat ons op piekmomenten bijstaan. 's Avonds hebben we ook verlichting rondom het bedrijf voor de veiligheid en dan kunnen we ook op die batterij beroep doen en zijn we minder afhankelijk van het net."

Ook op andere vlakken wil het tuincentrum inzetten op duurzaamheid. "We hebben bij de nieuwbouw LED verlichting voorzien en we hergebruiken zoveel mogelijk water, dus we proberen daar toch het verschil te maken."

Meest gelezen