Junior Verbeeke

Brugse politie onderzoekt filmpje waarin jonge tiener wordt bedreigd met een mes

Op sociale media zijn beelden opgedoken waarin een tiener in Brugge bedreigd wordt door leeftijdsgenoten. "Zeg sorry en we laten je met rust", zeggen de daders, terwijl één van hen een mes vlakbij het gezicht van het slachtoffer houdt. De politie onderzoekt de zaak en zegt al ver gevorderd te zijn.

Op de beelden is te zien hoe een jonge tiener in een hoekje staat in de Brugse Steenstraat, een drukke wandelstraat in het centrum. Rond hem staan een aantal leeftijdsgenoten. Ze noemen hem "fucking hondje" en zeggen dat hij zich moet verontschuldigen. Eén van hen heeft een mes vast en houdt dat op een bepaald moment heel dicht bij het gezicht van het slachtoffer. De jongen die wordt belaagd blijft opvallend rustig en heeft er blijkbaar geen idee van waarvoor hij zich moet verontschuldigen.

Geschokt

De politie van Brugge is op de hoogte van het filmpje. "De beelden zijn al enkele weken oud", zegt woordvoerster Lien De Poorter van de politie in Brugge. "Er is een onderzoek geopend en dat is al ver gevorderd." De politie zegt geschokt te zijn door het agressieve gedrag bij de tieners die nog zo jong zijn. "We gaan er een prioriteit van maken om te achterhalen wat er precies is gebeurd." 

Gezien de jonge leeftijd van de betrokkenen kan de politie verder geen details kwijt.  

De wet verbiedt ons om minderjarigen die onder een maatregel van de jeugdrechter vallen, herkenbaar te tonen. Aangezien in dit geval de kans reëel is dat de betrokken minderjarige bij de jeugdrechter zal belanden, kiest VRT NWS ervoor om de beelden niet te tonen.

Meest gelezen