Koen Theuns

Discussie over slib vertraagt baggerwerken in provinciedomein in Brugge

Het provinciebestuur moet zijn plannen voor het provinciaal domein Fort van Beieren in Brugge uitstellen. Het wil de historische grachtengordel rond dat fort in zijn oorspronkelijke staat herstellen. Maar het plan om het uitbaggerde slib te storten op een akker vlakbij, langs de Damse Vaart, stuit op verzet van het stadsbestuur van Brugge.

Het provinciebestuur moet zijn plannen voor het provinciaal domein Fort van Beieren in Brugge bijsturen. Het Fort van Beieren was een belangrijk fort tijdens de Spaanse Successieoorlog in het begin van de 18de eeuw. Het fort is intussen grotendeels verdwenen en nu is het domein een groen gebied. Het provinciebestuur wil de historische grachtengordel die rond het fort lag, herstellen. Daarvoor moet er heel wat gebaggerd worden. Maar er is discussie over de plaats waar het uitgebaggerde slib gestort zal worden.

Koen Theuns

De provincie wilde zowat zes olympische zwembaden aan slib dumpen op een nabijgelegen akker langs de Damse Vaart. Maar Brugge gaat daar niet mee akkoord. Het stadsbestuur is bang dat het vuile goedje daar jaren zal blijven liggen. Het provinciebestuur herbekijkt de zaak en hoopt dat de werken in het najaar toch kunnen beginnen.

Meest gelezen