Thijs Pattyn

Panoramisch uitkijkpunt in Dranouter met zicht op alle bekende heuvels van de Westhoek: "Door de lift kan iedereen er van genieten"

De Westhoek is een nieuw panoramisch uitkijkpunt rijker. Op het dak van het Muziekcentrum Dranouter staat er een platform waar je 360 graden rond kan kijken. Er is ook een lift ingebouwd zodat mensen die minder goed te been zijn er ook van kunnen genieten.

Op het dak van het muziekcentrum Dranouter staat nu een platform met een uitzicht van 360 graden. Van daar heb je een uitzicht op de heuvels van de Westhoek met onder andere de Kemmelberg, de Zwarteberg, de Rodeberg en de Monteberg. Het "Klankpanorama" is één van de twintig die de provincie tegen 2025 moet tellen in het kader van Horizon 2025. Het is ondertussen het elfde uitkijkpunt en dit jaar komen er nog vijf bij.

Het is voorlopig wel het enige uitkijkpunt van Horizon 2025 dat toegankelijk is met een lift. "Zo is dat voor iedereen toegankelijk", vertelt Bavo Vanden Broeck van vzw Dranouter. "Maar ook buiten de openingsuren van het muziekcentrum is het dakterras bereikbaar via de buitentrap langs de zijkant van het gebouw."

"Er kunnen in totaal 63 mensen tegelijkertijd op het platform. Er staan nu al enkele picknickbanken en er komen er nog enkele bij. We gaan nog wat wegwijzers plaatsen zodat de mensen weten naar welke berg ze kijken", gaat Vanden Broeck verder.

Tijdens festival Dranouter?

Of het het uitkijkpunt ook tijdens het festival Dranouter open zal zijn, is nog niet zeker. "We willen er zeker iets mee doen", belooft Vanden Broeck. "Het is een unieke plek om zicht te hebben op het festivalterrein, dat aan de overkant van de straat ligt. Helaas zullen we nooit zomaar alle bezoekers op dat platform krijgen. We bekijken nog welke beleving we er rond kunnen creëren."

Zicht vanop het uitkijkpunt
Thijs Pattyn

Meest gelezen