Mark verzorgt de ezels goed
Koen Theuns

Eigenaar van vermiste ezels uit Lissewege gevonden

De eigenaar van de ezels die dinsdag langs de drukke expressweg tussen Brugge en Zeebrugge liepen, is gevonden. Koenraad Verheye uit Lissewege schrok zich een hoedje toen de politie hem op de hoogte kwam brengen. Hij had nog niet gemerkt dat zijn ezels ontsnapt waren maar hij is vooral blij dat ze gevonden zijn: "Ik heb ze al tien jaar."

De ezels waren dinsdag ontsnapt en ze liepen langs de drukke expressweg tussen Brugge en Zeebrugge. De politie bracht de dieren naar het paardenasiel in Koolkerke. "Ze hebben een goede nacht gehad. Ze hebben bieten en hooi gegeten en zien er dolgelukkig uit", zegt Mark Wentein van het paardenasiel. "Ze hebben misschien wat verzorging nodig aan hun hoeven, maar verder zijn ze in perfecte gezondheid." Waarschijnlijk zijn de ezels ontsnapt toen ze op zoek waren naar drinkwater. "Twee nachten geleden was het aan het vriezen en we vermoeden dat ze op zoek gingen naar water. Zo zijn ze ontsnapt en op de expressweg in Lissewege beland."

Na een oproep op Facebook en berichten in de media kon de politie de eigenaar vinden. Koenraad Verheye uit Lissewege schrok zich een hoedje toen de politie hem op de hoogte kwam brengen. Hij had nog niet gemerkt dat zijn ezels ontsnapt waren maar hij is vooral blij dat ze gevonden zijn.

Meest gelezen