"Oefengranaat" gegooid bij gewapende overval op café in Anderlecht

In de Brusselse gemeente Anderlecht is donderdagavond een gewapende overval gepleegd op een café in de Edmond Delcourtstraat. Daarbij hebben de overvallers, bij het naar buiten vluchten, een granaat in het café gegooid. De ontmijningsdienst DOVO heeft vastgesteld dat het om een oefengranaat gaat, meldt de politie.

De lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) heeft de veiligheidsperimeter bij een café in Anderlecht opgeheven rond 23 uur. Eerder op de avond werd bij een overval op het café een granaat in het café gegooid door de overvallers.

Het café werd ontruimd en er werd een veiligheidsperimeter ingesteld. De ontmijningsdienst van het leger, DOVO, kwam ter plaatse om het springtuig onschadelijk te maken. Het bleek om een oefengranaat te gaan. 

Het onderzoek naar de overval gaat verder. "Op dit moment is er nog weinig duidelijkheid over de daders of het motief, maar het onderzoek is volop lopende. Het belangrijkste is dat er geen slachtoffers vallen", meldt politievoerder Sarah Frederickx.

BEKIJK - De politie is massaal ter plaatse bij het getroffen café:

Videospeler inladen...

Meest gelezen