Geneesmiddelenproducent Janssen Pharmaceutica in Beerse schrapt 154 jobs

Pharmabedrijf Janssens Pharmaceutica gaat in de vestiging van Beerse 154 jobs schrappen. Dat meldt de socialistische vakbond ABVV. In januari had het bedrijf nog aangekondigd dat er 200 banen op de helling stonden.

In Beerse gaat Pharmabedrijf Janssen Pharmaceutica 154 werknemers laten afvloeien. Dat heeft de socialistische vakbond ABVV bevestigd. Twee maanden geleden had het bedrijf nog aangekondigd dat er 200 banen op de helling stonden. Dat aantal is dus teruggebracht tot 154.

"Dit zijn allemaal kwalitatieve jobs die verdwijnen", vertelt vakbondsafgevaardigde Serge Seret (ABVV). "Wij blijven tegen de strategische besparingen binnen het departement Onderzoek en Ontwikkeling. Maar, gezien de begeleidende maatregelen, zullen er wellicht geen acties komen."  

Met die maatregelen verwijst de vakbond naar het sociaal plan dat Janssen Pharmaceutica heeft afgesloten. Daarbij wordt ingezet op vrijwillig vertrek en het actief zoeken naar nieuwe banen voor de getroffen medewerkers. "Gezien de hoge kwaliteiten bij die werknemers, is de kans wel groot dat zij opnieuw werk vinden", aldus Seret.

Janssen Pharmaceutica hoopt dat door het toepassen van de mogelijkheden van vrijwillig vertrek het aantal naakte ontslagen nog verder zal dalen. 

Meest gelezen