Kleuters en leerlingen van De Fruitboom in Sint-Truiden helpen mee met verhuizing naar nieuwe school

De kleuters en leerlingen van school De Fruitboom in Sint-Truiden zijn samen met hun leerkrachten druk bezig met de verhuizing naar hun nieuwe school. Na de paasvakantie starten de lessen in het nieuwe gebouw, maar er moeten nog heel wat spullen verhuisd worden. Vandaag zijn de stoelen en het speelgoed van de kleuters aan de beurt.

De leerkrachten van kleuter- en basisschool De Fruitboom in Sint-Truiden staan er niet alleen voor bij de verhuizing naar hun nieuwe school. De leerlingen van het lager en de kleuters helpen hen maar al te graag om alle spullen naar de nieuwe klassen te brengen. Vandaag stonden de stoelen en het speelgoed van de kleuters op het programma. 

"Ik ben echt blij dat de kinderen zo enthousiast zijn om mee te helpen met de verhuizing", zegt leerkracht Aafke Theunis van het vijfde en zesde leerjaar. "Ze hebben deze week zitten sleuren met banken, dozen en zelfs kasten. We moeten gelukkig enkel de straat oversteken, maar het is toch een enorme hulp. Zo verhuizen naar een nieuwe school brengt heel wat stress met zich mee, want alles moet na de paasvakantie wel klaar staan om te beginnen aan dit nieuwe verhaal."

Iedereen helpt mee verhuizen naar de nieuwe school.

Een kleurtje graag

"Ondanks alle stress die een verhuizing met zich meebrengt, kijk ik er wel enorm naar uit om les te geven in de nieuwe school", geeft Theunis toe. "Ik zit al 8 jaar les te geven in een containerklas, dus voor mij en mijn leerlingen is dit wel een grote stap vooruit. Eindelijk ga ik mijn eigen klas, in een gebouw, kunnen inrichten hoe ik het zelf wil. Alleen voor een mooi kleurtje verf op de muren ga ik nog moeten onderhandelen met de directrice."

Ook leerling Lisa hoopt op wat meer kleur in de nieuwe school. "Onze oude is heel kleurrijk, terwijl deze nieuwe school erg wit is", zegt Lisa Vandecruys. "Hopelijk komt er later nog wat kleur op de muren, maar voor de rest vind ik het een hele mooie school. Alles is nieuw, en het is ook cool dat een deel van de nieuwe school vroeger een kerk was. Omdat het dak zo hoog is, geeft het mij zelfs het gevoel dat ik al in het middelbaar zit. Niet slecht dus, want dan ben ik al een beetje voorbereid."

Gezelligheid

Morgen hebben de leerlingen hun laatste dag les in de oude school. De meesten kijken al reikhalzend uit naar de eerste schooldag in de nieuwbouw, maar hier en daar zijn er toch een paar kinderen die het oude gebouw gaan missen. "We hebben zoveel meegemaakt in de oude school en de speelplaats was ook lekker groot. As ik terugdenk aan al die leuke herinneringen, besef ik wel dat ik de school ga missen", zegt leerling Marie Swerts. "Ook de gezelligheid van de oude school ga ik missen", zegt Laura Milani. "De klassen in de nieuwe school zijn veel groter, dus dat gaat toch even wennen worden. Hopelijk mogen we van de directrice de muren verven en schilderijen ophangen om alles wat gezelliger te maken."

Verwonderde blikken wanneer de kinderen de nieuwe school binnenstappen.

Meest gelezen