Een airsoft-wapen ter illustratie.

Leerling (15) haalt airsoft-wapen boven in middelbare school in Brugge

Het Sint-Andreasinstituut in Brugge is deze morgen opgeschrikt door een leerling met een wapen. Uiteindelijk bleek het om een jongen van 15 te gaan die een airsoft-wapen uit zijn boekentas had bovengehaald. Van bedreiging was geen sprake. De jongen is wel preventief geschorst.

Deze morgen kreeg de politie een oproep dat er iemand rondliep met een wapen op de middelbare school Sint-Andreasinstituut in Brugge. "We zijn snel ter plaatse gegaan en we hebben toch even moeten uitzoeken waarover het juist ging", laat Lien Depoorter van de politie weten. "Uiteindelijk bleek het om een airsoftwapen te gaan." 

Zo'n airsoft-wapen heeft geen echte kogels, maar schiet plastic bolletjes af met luchtdruk. Die geweren lijken heel hard op de echte vuurwapens en het is dan ook verboden om dat in het openbaar te gebruiken. In ons land mag je zo'n wapen maar aankopen vanaf achttien jaar. Maar de leerling uit Brugge is maar vijftien. 

Leerlingen veilig in klas

Lien Depoorter: "Hij moet het wapen op een bepaald moment uit zijn boekentas gehaald hebben. Eens ter plaatse hebben wij de kinderen toch in de klassen gehouden tot we wisten wie het wapen bij zich had. Toen we die jongen hebben gevonden, hebben we een proces verbaal opgesteld. Hij heeft ook een ferme bolwassing gekregen."

"We moeten ook niet overdrijven. Hier is er nooit sprake geweest van een conflict of van bedreigingen. Ik denk dat het eerder stoerdoenerij was."

Meest gelezen