Ingrid De Praetere

Bistro “De Coupee" in station Herne wordt uitgebaat door mensen met autisme 

In het vroegere station van Herne komt een inclusief dagbestedingsproject onder de naam “De Coupee”. Mensen met autisme zullen de klanten bedienen met eten en drinken. Er kunnen ook lokale producten gekocht worden.

De vzw De Okkernoot heeft de naam bekend gemaakt van het nieuwe inclusieve dagbestedingsproject in het vroegere station van Herne, "De Coupee". Mensen met autisme draaien mee in de inclusieve bistro en doen hier werkervaring op. Het station was niet meer toegankelijk voor reizigers dus kocht de vzw het om het volledig te restaureren. Op zondag 14 mei vindt de inhuldiging van “De Coupee” plaats en op 15 mei openen ze de deuren. Mensen kunnen hier iets komen eten en drinken of iets kopen in de winkel met lokale producten. 

"De Coupee"

Na lang brainstormen, hebben ze gekozen voor "De Coupee" als naam. "Uit een shortlist van drie namen die overbleven, zijn we uiteindelijk gegaan voor "De Coupee". Het verwijst naar het station en het treinverleden, maar ook naar het specifieke verhaal van De Okkernoot waarbij we samen op weg gaan met mensen met autisme. En het heeft ook iets gezelligs en volks", vertellen verantwoordelijken Gerda Godart en Melissa Paeleman van De Okkernoot. 

De Okkernoot zorgt in het Pajottenland al vele jaren voor de opvang van mensen met autisme in residentiële opvanginitiatieven in Halle, Vollezele en Denderwindeke. En daar nemen ze nu ook “De Coupee” bij. 

Meest gelezen