2016 Getty Images

Stiefzoon aangehouden voor dood van Waalse barones Myriam Ullens (70)

De stiefzoon van de Waalse barones Myriam Ullens, die gisteren dood werd teruggevonden in Lasne (Waals-Brabant) is aangehouden en in verdenking gesteld voor moord en inbreuken op de wapenwet.  

De politie ontdekte het levenloze lichaam van de 70-jarige Myriam Ullens de Schooten (geboren als Myriam Lechien) in een auto langs de weg in Lasne (Waals-Brabant). Haar echtgenoot, baron Guy Ullens de Schooten Whetnall, zat ook in de wagen. Hij werd met verwondingen aan zijn been en in shock naar het ziekenhuis gebracht. 

Kort na de feiten meldde Nicolas Ullens, de stiefzoon van het slachtoffer, zich bij de lokale politie. "De verdachte bood geen weerstand en verklaarde dat hij zijn stiefmoeder had gedood. Hij werd van zijn vrijheid beroofd", verklaarde het parket van Waals-Brabant. Het labo van de federale gerechtelijke politie, een wetsarts, een magistraat van het parket en een ballisitisch expert kwamen ter plaats en er werd een gerechtelijk onderzoek gestart. 

De verdachte werd intussen verhoord door de onderzoeksrechter, die hem heeft aangehouden op verdenking van moord en inbreuk op de wapenwet. Volgens Ullens zou het gaan om een uit de hand gelopen financieel conflict. Na een discussie in het ouderlijk huis woensdagochtend, wachtte hij zijn stiefmoeder op met zijn wagen, en reed hij haar voertuig klem met zijn eigen voertuig. Daarna zou hij zes keer geschoten hebben op het slachtoffer. 

Maandag verschijnt Ullens voor de raadkamer, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding. 

Meest gelezen