Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved.

Gwyneth Paltrow vrijgesproken in rechtszaak over ski-ongeval

De Hollywoodster Gwyneth Paltrow heeft haar slag thuis gehaald in een rechtszaak over een skiongeval. Acht juryleden in de Amerikaanse staat Utah oordeelden dat de actrice geen schuld had aan een ongeval dat in 2016 plaatsvond, waarbij discussie was ontstaan over wie tegen wie skiede.

De jury vond dat de eiser, een man van 76, volledige schuld treft. Hij moet haar nu een symbolische schadevergoeding van één Amerikaanse dollar betalen. 

De skiër, Terry Sanderson, had in 2019 een zaak aangespannen tegen de 50-jarige Paltrow. Hij eiste oorspronkelijk 3 miljoen dollar van haar omdat ze - zo beweerde hij - tegen hem was geskied op een piste in Utah. Dat bedrag werd afgewezen door de rechter en het werd bijgesteld naar 300.000 dollar omdat hij aan het ongeluk naar eigen zeggen mentale en fysieke schade heeft overgehouden. 

Sanderson verklaarde dat Paltrow op een "gevaarlijke" manier tegen hem was geskied, daarna weg was gelopen en hem bewusteloos achter had gelaten. Hij liep bij de botsing vier gebroken ribben en een hersenschudding op, maar zei dat hij ook blijvende mentale schade heeft.  

BEKIJK - De uitspraak van de rechtbank:

Videospeler inladen...

Paltrow diende op haar beurt een klacht in en zei dat de man tegen haar was geskied en dat haar dus geen schuld trof. Ze eiste een symbolische dollar voor de geleden schade. 

Op sociale media werd gesmuld van het 'skiproces'. Modebloggers schreven verschillende posts over de rechtbankoutfits van Paltrow, en ook de advocate van Sanderson was kop van jut, omdat zij nogal onder de indruk leek te zijn van de Hollywoodster.

Meest gelezen