Foto ter illustratie

Man uit Retie (80) veroordeeld voor verspreiden beelden van kindermisbruik: 1.000 beelden van naakte jongens op gsm

Een 80-jarige man uit Retie is veroordeeld voor het verspreiden van beelden van kindermisbruik. Op de gsm van de man werden meer dan 1.000 beelden gevonden van naakte jongens tussen 8 en 15 jaar. De man is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf en hij moet zich psychologisch laten begeleiden.

Een 80-jarige man uit Retie is schuldig aan het verspreiden van beelden van kindermisbruik, dat heeft de rechtbank beslist. De man had meer dan 1.000 foto's van naakte jongens tussen 8 en 15 jaar op zijn gsm staan. 

De politie kwam de man op het spoor door een melding vanuit de Verenigde Staten dat beelden van kindermisbruik werden verspreid vanaf het IP-adres van de man. De politie deed een huiszoeking in de woning van de man en zijn echtgenote en bekeek ook de internetgeschiedenis van de man. Uit de internetgeschiedenis bleek dat de tachtiger bijna elke dag naar websites surft met erotische jongensverhalen. Tijdens het onderzoek verklaarde de man dat hij sinds 5 jaar kijkt naar beelden van kindermisbruik. 

De rechtbank heeft de man een voorwaardelijke gevangenisstraf van 15 maanden gegeven. Hij moet een boete betalen van 4.000 euro, deels voorwaardelijk en hij moet zich psychologisch laten begeleiden.

Meest gelezen