Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Regieassistent krijgt voorwaardelijke straf voor rol dodelijk schietincident op set "Rust"

Regieassistent David Halls heeft vrijdag een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden gekregen voor zijn aandeel in het dodelijk schietincident op de filmset van "Rust", waarbij cameravrouw Halyna Hutchins om het leven kwam. Halls, die eerder al schuldig had gepleit, kreeg ook een boete.

Halls was als regieassistent ook verantwoordelijk voor de veiligheid op de set. Door schuldig te pleiten, ontliep hij een mogelijke gevangenisstraf.

Acteur Alec Baldwin en wapenverantwoordelijke Hannah Gutierrez-Reed staan later nog terecht voor onvrijwillige doodslag. Zij riskeren tot achttien maanden cel.

Bij het schietincident op de set van de western "Rust" in oktober 2021 kwam cameravrouw Halyna Hutchins om het leven. Baldwin was aan het oefenen met een revolver, die ongeladen had moeten zijn. 

Het wapen ging toch af en Hutchins werd dodelijk in de borst getroffen. Regisseur Joel Souza raakte ook gewond, maar hij overleefde de schietpartij. De 64-jarige acteur zegt niet te hebben geweten dat het wapen geladen was.

Meest gelezen