Rollercoasterfan Bart is blij dat pretparkseizoen start: “Heb al in meer dan 700 rollercoasters gezeten”

Rollercoasterfan Bart De Coster is blij dat het pretparkseizoen opnieuw start. Hij werkt in Bobbejaanland en is verzot op rollercoasters. “Ik ben er van kinds af aan door gebeten. Ik kan met mijn ogen dicht het geluid herkennen en vertellen welke rollercoaster er rijdt”, vertelt hij aan Radio2-reporter Margaux van de regio.

Margaux Bogaert is Margaux van de regio. Ze gaat elke ochtend op pad voor "Goeiemorgen morgen!" op Radio2, op zoek naar verhalen uit jouw streek. Heb jij groot of klein nieuws voor Margaux? Laat het ons weten!

Het begin van de paasvakantie is traditioneel het moment dat de pretparken weer opengaan. In Bobbejaanland zijn de medewerkers druk in de weer om alles op tijd klaar te krijgen. 

“Ik vind het fijn om hier rond te lopen nu het nog zo stil is”, vertelt Bobbejaanland-medewerker Bart De Coster uit het Antwerpse Vlimmeren. Die stilte wordt af en toe onderbroken door een rollercoaster die getest wordt. "De attracties worden warmgedraaid en opgepoetst zodat alles klaar is voor komend weekend."

Een rollercoaster hoeft niet overkop te gaan. Het is vooral het gevoel van gewichtsloosheid dat heerlijk is

Bart De Coster, medewerker Bobbejaanland en rollercoasterfan

BEKIJK: Margaux van de Regio maakt samen met rollercoasterfan Bart een ritje op de Fury in Bobbejaanland

Videospeler inladen...

Bart bedient in Bobbejaanland verschillende rollercoasters. Een droomjob, want hij is er al van kinds af aan door gefascineerd. "Intussen herken ik het geluid van de rollercoasters door en door. Ik kan je met mijn ogen toe vertellen welke attractie er rijdt", vertelt hij. 

De wereld rond voor rollercoasters

Als Bart niet aan het werk is, bezoekt hij pretparken in binnen- en buitenland. "Ik ben al een paar keer in Amerika geweest en reis dan rond tussen verschillende pretparken.” 

Het zijn vooral de rollercoasters die hem interesseren. “Ik heb een tijdje bijgehouden in hoeveel rollercoasters ik al gezeten heb. Ik ben gestopt met tellen toen ik rond de 700 zat.” Voor Bart hoeven rollercoasters niet overkop te gaan. “Het is vooral de gewichtsloosheid die ik heerlijk vind.” 

Meest gelezen