Door de regen spoelde de verf bij de eerste poging al snel weg
Ingrid Depraetere

Hoornstraatje in Halle paars geverfd om Hallerbostoeristen ook naar centrum te lokken

Het Hoornstraatje in Halle is helemaal paars geverfd voor het Hyacintenfestival. "We willen bezoekers van ons bekende Hallerbos, dat binnenkort weer vol paarse hyacinten staat, aanzetten om ook naar het handelscentrum van Halle te komen. Daar is het minstens even mooi", vertelt Philip Demanet van de lokale Verenigde Handelaars.

In Halle werd het Hoornstraatje helemaal paars geverfd. Voor de gelegenheid heeft het de bijnaam "Bluebellstreet" gekregen, wat "Hyacintenstraat" betekent. Dat gebeurde naar aanleiding van het Hyacintenfestival want in de tweede helft van april kleurt het Hallerbos volledig paars door een hyacintentapijt.

Halle wil de vele toeristen ook naar de stad lokken. "In het handelscentrum is het minstens even mooi als in het Hallerbos", vertelt Philip Demanet van de Verenigde Handelaars van Halle. Hij was degene die met het idee van het paarse straatje naar de stad Halle stapte.

Helaas gebeurde de uitvoering van het plan niet zonder problemen. "We hebben vooral waterverf gebruikt", zegt Demanet. "Jammer genoeg werd die verf door de regen weggespoeld, maar het paarse straatje zal zo snel mogelijk in ere hersteld worden." Buiten een paars pittoresk straatje, is het handelscentrum ook een aantal paarse fietsen rijker. "De kleurrijke fietsen staan verspreid over het hele centrum", vertelt Philip.

"De Stad Halle steunt het initiatief op financieel vlak", vertelt schepen van Lokale Economie Johan Servé (Vooruit Halle). "We vinden het een goed idee om de toeristen van het Hallerbos aan te moedigen om ook eens in onze stad rond te lopen en iets te komen eten of drinken", zegt hij. 

De Bluebellstreet is maar een van de initiatieven die de stad organiseert om de lokale handel te steunen. Zo is er bijvoorbeeld het project Win je zaak, waarbij een handelaar een jaar lang gratis winkelruimte kan winnen. 

Paarse lampjes en andere versiering konden het straatje toch nog paars kleuren
Ingrid Depraetere

Meest gelezen