Autobestuurder rijdt via sporen tramstation binnen: "Van tunnel vergist en in paniek doorgereden"

Een autobestuurder is op de tramsporen beland in Brussel. Dat gebeurde nadat ze bij vergissing de tramtunnel was binnengereden aan het Meiserplein, in plaats van die voor auto's. "Ze is in paniek doorgereden tot het station Diamant", vertelt MIVB-woordvoerster An Van hamme.

Gisterenavond, net voor middernacht, is een automobiliste de tramtunnel aan het Meiserplein in Brussel binnengereden. Ze wou eigenlijk naar Luik rijden, maar vergiste zich van tunnel. "De vrouw is daarna in paniek doorgereden naar een plaats waar ze licht zag, en dat was dus het eerstvolgende station", vertelt woordvoerster van MIVB An Van hamme. 

Gelukkig werd de situatie snel opgelost, zegt Van hamme. Omdat de vergissing laat op de avond gebeurde, werd ook het tramverkeer niet verstoord. "We hebben de wagen tijdig uit de tunnel gesleept met een takelwagen van de MIVB. Alles was hersteld voor het begin van de dienstverlening deze ochtend."

De situatie is eerder uitzonderlijk, weet Van hamme nog. De MIVB neemt namelijk maatregelen om een situatie als deze te voorkomen: "De vrouw moet heel goed gemikt hebben, want we hebben een systeem waardoor dit bijna niet mogelijk is."

De autobestuurder komt er niet zomaar met de schrik vanaf. Ze riskeert een schadevergoeding te moeten betalen.

Meest gelezen