Vijftiger aangehouden voor moordpoging op ex-partner na gijzeling in Roeselare

De 53-jarige man die vrijdagavond enkele bewoners gijzelde in Roeselare is door de onderzoeksrechter in Kortrijk aangehouden op verdenking van “woonstschennis, wederrechtelijke vrijheidsberoving en moordpoging”. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen. De verdachte drong vrijdagavond de woning van zijn ex-vriendin in Roeselare binnen met een bijl. De ex-vriendin raakte gewond, maar de verwondingen zouden met een mes zijn toegebracht.

De feiten speelden zich vrijdagavond af in de Spoelstraat in Roeselare. Een man van 53 drong met een bijl de woning van zijn ex-partner binnen. Tijdens het incident werden de huizen in de buurt uit voorzorg ontruimd door de politie. In totaal werd een dertigtal mensen geëvacueerd. Rond 23 uur kon de verdachte uiteindelijk ingerekend worden. De ex-partner raakte gewond, maar was niet in levensgevaar.

De verdachte werd na verhoor door de politie voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste om de man aan te houden op verdenking van woonstschennis met braak, wederrechtelijke vrijheidsberoving en poging tot moord op zijn ex-partner. De raadkamer in Kortrijk zal dinsdag moeten oordelen of de man langer in de gevangenis moet blijven.

Meest gelezen