© David Van den Broeck

Natuurfotograaf staat oog in oog met wolf in Noord-Limburg: "Adrenaline gierde door mijn lijf, maar nooit onveilig gevoeld"

Natuurfotograaf David Van den Broeck heeft dit weekend nabij het militair domein in Noord-Limburg oog in oog gestaan met een wolf. Vanop 40 meter kon hij het dier vastleggen op camera. "Hij keek me even aan, maar hij was niet nieuwsgierig of agressief. Hij hield onmiddellijk afstand", vertelt de fotograaf. 

Een wolf spotten is zoals een naald in een hooiberg zoeken, maar toch waagde natuurfotograaf David Van den Broeck zich er dit weekend aan. Muisstil had hij zich tegen een boom gezet toen het toch gebeurde: rond 8 uur kwam de wolf uit de bosjes. "De wolf keek recht in mijn cameralens vanop ongeveer 40 meter afstand. Heel indrukwekkend", vertelt de fotograaf. 

© David Van den Broeck

"De wolf stopte 2 seconden om uit te maken wat er op grond zat. Zodra hij mij herkend had als mens keerde hij op een rustige en beheerste manier om", merkte Van den Broeck. "Hij keek nog even om en verdween dan in het bos. De adrenaline gierde door mijn lijf. Het blijft me ook vooral bij hoe de wolf geen enkel moment heeft overwogen om naar me toe te komen. Geen nieuwsgierigheid of agressie langs zijn kant." 

"De bangmakerij op sociale media voelde voor mij nu heel overbodig. Ik heb me nooit onveilig gevoeld in zijn bijzijn." 

© David Van den Broeck
welkom wolf - David Van den Broeck

Meest gelezen