Kanovaarders ruimen afval uit de Dijle in Huldenberg

In Huldenberg hebben kanovaarders het nuttige aan het aangename gekoppeld, want ze hebben tijdens het varen ook het afval uit de rivier de Dijle gehaald. Dat doen ze twee keer per jaar uit respect voor de natuur. 

Een ideaal weertje was het niet, geen lentezonnetje en nogal fris, maar toch gingen de kano’s te water. Het doel van deze zondag: zoveel mogelijk afval uit de Dijle halen. Twee keer per jaar organiseert Duckwing Outdoor de opruiming samen met de gemeente Huldenberg. Voor 10 euro krijgen deelnemers een kano, peddels, een waterdichte tas en grijpers en zakken om het afval in onder te brengen.

De tocht vandaag was helemaal volzet. De deelnemers reageerden nadien erg enthousiast. “Het geeft veel voldoening omdat we erg veel afval uit de Dijle hebben kunnen halen. Gelukkig heeft het niet te veel geregend en zijn we droog gebleven.” 

Meest gelezen