Royal Mail

Royal Mail brengt "Blackadder"-postzegels uit ter ere van de 40e verjaardag van de komische Britse reeks

In het Verenigd Koninkrijk brengt de Royal Mail een set postzegels uit ter ere van de veertigste verjaardag van de komische reeks Blackadder. Op de postzegels zien we hoofdrolspeler Rowan Atkinson in zijn verschillende gedaantes als Edmund Blackadder en bekende scènes uit de serie waarin ook Hugh Laurie, Stephen Fry en Tim McInnerny legendarische rollen vertolken.

De eerste aflevering van "Blackadder", de komische Britse reeks die bij ons meermaals werd uitgezonden op Canvas en ook een Emmy Award won, was te zien op BBC op 15 juni 1983. Volgende maand viert de reeks dus haar veertigste verjaardag. Om dat te vieren brengt de Royal Mail twaalf nieuwe postzegels uit met daarop iconische scènes uit de serie.

In totaal verschenen er 4 seizoenen (in totaal 24 afleveringen) en drie specials van "Blackadder". Elk seizoen speelt zich in een andere tijdsperiode af, maar Rowan Atkinson (bekend van Mr. Bean) speelt elke keer opnieuw de rol van het titelpersonage. Op de eerste set van vier postzegels die de Royal Mail uitbrengt, zien we de vier verschillende gedaanten van Edmund Blackadder die Atkinson aanneemt.

Royal Mail

Het eerste seizoen van de serie kreeg de titel "The Blackadder" en speelt zich af aan het einde van de Middeleeuwen, in de seizoenen daarop neemt scenarist Richard Curtis ons mee naar het hof van Queen Elizabeth I ("Queenie", gespeeld door Miranda Richardson) en naar het begin van de 19e eeuw, wanneer Atkinson de butler speelt van "The Prince of Wales" (Hugh Laurie).

Royal Mail
Royal Mail

Het laatste seizoen speelt zich af aan het einde van de Eerste Wereldoorlog en bevat enkele van de meest legendarische personages uit Blackadder: Stephen Fry als generaal Melchett en Tim McInnerny als kapitein Darling.  Tony Robinson kruipt net als in de voorgaande seizoenen in de huid van de weinig snuggere Baldrick. Ook Flashheart (gespeeld door Rik Mayall), die in seizoen twee al eens zijn opwachting maakte als Lord Flashheart, keert kort terug. 

Royal Mail

Meest gelezen