Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Mobiele app van chatbot ChatGPT gelanceerd

ChatGPT kent vanaf nu ook een mobiele versie voor iPhones in de Verenigde Staten. Binnenkort volgen ook andere landen en Android-telefoons, zo blijkt uit een persbericht van de start-up OpenAI.

De app van ChatGPT is gratis en laat net zoals de website toe om met de chatbot te communiceren. OpenAI belooft "nauwkeurige informatie te verkrijgen zonder tussen advertenties of meerdere resultaten te hoeven sorteren", zoals het huidige model van zoekmotoren. Bij opening van de app waarschuwt die ook dat ChatGPT "onnauwkeurige informatie over mensen, plaatsen of feiten" kan geven.

De website van ChatGPT is gelanceerd eind november en telde al meer dan een miljoen bezoekers in een week tijd. Twee maanden later telt de dienst ongeveer 100 miljoen maandelijks actieve gebruikers. 

De Amerikaanse technologiereus Microsoft is de voornaamste investeerder van OpenAI. Het bedrijft integreerde het taalmodel waarop ChatGPT is gebaseerd, in Bing, de zoekrobot van Microsoft. Google staat op het punt om ook een testversie met generatieve kunstmatige intelligentie te lanceren.

ChatGPT is een website en nu ook app die à la minute teksten voor je schrijft met behulp van artificiële ofwel kunstmatige intelligentie. Via een chatfunctie geef je ChatGPT makkelijk en snel een opdracht. Je hoeft er dus geen bijzondere technische kennis voor te hebben, wat de toepassing bijzonder populair maakt.

Meest gelezen