Celina Cazetta

5 mensen naar het ziekenhuis na brand in appartementsgebouw Knokke-Heist

In Knokke-Heist zijn 5 mensen naar het ziekenhuis gebracht na een brand. Die ontstond in de inkomhal van een appartementsgebouw met 9 verdiepingen op het Heldenplein in Heist. In totaal werden 16 inwoners geëvacueerd.

Rond middernacht werd de brandweer verwittigd dat er een brand was in een appartementsgebouw op het Heldenplein in Knokke-Heist. "De brand ontstond in de inkomhal", vertelt burgemeester Piet De Groote (GBL). "5 mensen werden naar het ziekenhuis overgebracht voor observatie. Ze hadden rook ingeademd. Bijna iedereen mocht ondertussen het ziekenhuis verlaten. Ik ben echt opgelucht dat er niemand zwaargewond is geraakt." 

16 mensen geëvacueerd

Het vuur veroorzaakte een zware rook die zich verspreidde door de ventilatiekokers naar alle appartementen. Daarom werd beslist om iedereen te evacueren. "8 bewoners konden terecht bij familie en vrienden, 8 anderen konden overnachten in een hotel. Ze kunnen voorlopig nog niet terug naar huis omdat de schade in de inkomhal groot is en er nog te veel rook hangt. Er moesten ook verschillende deuren worden ingebeukt door de brandweer om de mensen wakker te maken", zegt burgemeester De Groote.

Straks is er een infomoment voor de bewoners. Daar krijgen ze meer informatie wanneer ze opnieuw naar huis kunnen. 

Hoe de brand ontstond, is nog niet duidelijk.

Celina Cazetta

Meest gelezen