Junior Verbeeke

Middelbare school in Blankenberge schorst leerkracht die verdacht wordt van zedenfeiten met leerlingen

De Sint-Jozef Sint-Pieterschool in Blankenberge schorst de leerkracht die beschuldigd wordt van zedenfeiten met minderjarigen. Hij zou de afgelopen jaren seks gehad hebben met vier leerlingen. De leerkracht stapte een week geleden zelf naar de politie omdat er veel geruchten waren. Kort daarop werd hij aangehouden. Gisteren werd zijn aanhouding met een maand verlengd.

Dat de directie een tijdlang wachtte om de man van 27 te schorsen zou te maken hebben met een aantal procedures die gevolgd moeten worden. Eerder al was meegedeeld dat hij, gezien de ernst van de feiten, nooit meer naar school terug zou komen. Maar nu is hij dus ook formeel geschorst.

"Het gaat om een preventieve schorsing", duidt directeur Rudi Boydens, "wat de eerste stap is van de interne tuchtprocedure." 

Ondertussen zegt de school zich vooral in te spannen om de leerlingen en het personeel te ondersteunen en ervoor te zorgen dat de lessen zo normaal mogelijk kunnen doorgaan.  "Onze gedachten en steun gaan uit naar onze leerlingen, ouders, ons schoolteam en iedereen die door de situatie getroffen is", zegt Rudi Boydens nog.

Beseft dat hij in de fout ging

Ondertussen blijkt dat de leerkracht met vier leerlingen seks zou hebben gehad, het jongste slachtoffer was pas 14. Volgens zijn advocaat, Bart Bleyaert, beseft hij dat hij ernstig in de fout gegaan is. "Hij vraagt zich af hoe dit is kunnen gebeuren en is er zich van bewust dat hij hulp nodig heeft. Hij heeft ook begeleiding aangevraagd om aan zijn probleem te werken." 

Meest gelezen