Brighton 6 april 1974, Abba heeft net het Songfestival gewonnen
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Een Abba-reünie volgend jaar op het Songfestival in Zweden? "Neen", zeggen Björn en Benny

Een eenmalige Abba-reünie op het Songfestival volgend jaar in Zweden? Velen hoopten er misschien op, maar hij komt er niet. Björn en Benny sluiten het in een interview met de Britse openbare omroep BBC uit. 

Dankzij de overwinning van Loreen trekt het Eurovisiesongfestival volgend jaar opnieuw naar Zweden. Dat land won nu al voor de 7e keer de liedjeswedstrijd, een evenaring van het record van Ierland. Bovendien was het de tweede Songfestivaloverwinning voor Loreen, enkel de Ier Johnny Logan (winnaar in 1980 en 1987) deed haar dat voor.

Maar de Zweedse zege heeft een extra gouden randje, want volgend jaar is het exact 50 jaar geleden dat Abba won (en nadien een internationale carrière uitbouwde). Dat thuisland Zweden volgend jaar ongetwijfeld aandacht zal besteden aan dat jubileum op het Songfestival, daar is geen twijfel over. Maar velen hoopten wellicht stiekem om Björn, Benny, Agnetha en Annifrid voor die gelegenheid opnieuw samen op het podium te zien, in levende lijve. Helaas. 

"Ik wil het niet", heeft Benny Andersson verklaard in het BBC-programma "Newsnight". "En als ik het niet wil, zullen de anderen het ook niet doen. Het geldt voor ons vieren: wanneer één iemand neen zegt, dan is het neen." Björn Ulvaeus voegde eraan toe: "We kunnen 50 jaar Abba vieren zonder ons op het podium". En zo hebben de twee B's uit Abba een Songfestivalreünie uitgesloten.

In Londen kan je wel nog altijd Abba op het podium zien, maar dan wel in hologramversie. Die virtuele concertreeks ging een jaar geleden in première. Een hoogtechnologisch huzarenstukje, dat misschien wel ergens een uitloper zal krijgen op het Songfestival in Zweden?

BEKIJK - Abba won in 1974 het Eurovisiesongfestival met "Waterloo":

Meest gelezen