Prikacties op Mechelse Vesten tegen circulatieplan: "Veel files en slecht voor milieu"

In Mechelen houden actiegroepen prikacties op de Vesten. De groepen protesteren tegen het Mechelse circulatieplan dat volgens hen veel verkeershinder veroorzaakt. Ze willen dat het verkeer er opnieuw via twee richtingen kan. "De huidige situatie is onhoudbaar", zegt initiatiefnemer Carl Bols.

Op het kruispunt van de Liersesteenweg en de Mechelse Vesten houden actiegroepen al de hele ochtend prikacties. Ze vragen aandacht voor het recent ingevoerde circulatieplan en de nadelen daarvan. "Alle mensen van Mechelen-Noord die ten westen wonen van de Liersesteenweg en richting Leuven, Boortmeerbeek of Muizen willen rijden, moeten de Vesten nu helemaal rondrijden langs Brusselpoort ofwel langs de R6", klinkt het bij een misnoegde Carl Bols, initiatiefnemer van de actie.

De actiegroepen pleiten ervoor dat het verkeer op de Vesten weer via twee richtingen kan, want naast de grote omleiding zien ze nog nadelen. "Het huidige circulatieplan creëert, door die omleidingen, uiteraard ook heel wat files", gaat Bols verder. "En laat ons ook niet vergeten dat al dat verkeer heel wat CO2 veroorzaakt, wat niet goed is voor het milieu en voor het klimaat."

Meest gelezen