Archiefbeeld

Craeybeckxtunnel was tijdlang dicht nadat slagbomen plots naar beneden gingen: "We zoeken uit wat er gebeurd is"

De Craeybeckxtunnel is in beide richtingen een tijdlang volledig afgesloten geweest door een technisch probleem met de slagbomen. Normaal mogen die alleen sluiten in geval van nood, maar nu gingen ze plots toch naar beneden. "We zoeken uit wat er gebeurd is", meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De wachttijden liepen op tot bijna een uur in beide richtingen.

Rond de middag zijn de slagbomen van de Craeybeckxtunnel in beide richtingen plots gesloten. "Door een technische storing", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum aan VRT NWS. "Ook de verkeerslichten boven de weg sprongen plots op rood."

Normaal mag dat enkel gebeuren bij ongevallen of wegwerkzaamheden in de tunnel, maar vanmiddag gebeurde dat dus zonder enige aanleiding. Met ernstige verkeersproblemen tot gevolg. "Onze specialisten zoeken momenteel uit wat er precies gebeurd is", gaat Bruyninckx voort.

Daarbovenop botste een vrachtwagen ook nog eens tegen een slagboom. De schade zou daar wel meevallen. "De brandweer heeft de slagbomen fysiek weer geopend."

Na een uurtje is het verkeer richting Brussel hervat, een twintigtal minuten later gebeurde hetzelfde in de richting van Antwerpen. Er blijven wel lange vertragingen mogelijk.

Meest gelezen