Schepen Koen Loete (c) Chris Thienpondt

Eeklo wil van zijn bewoners nog 6,5 miljoen euro innen als gevolg van openstaande rekeningen

Eeklo heeft nog 6,5 miljoen euro te goed van bedrijven en burgers die de voorbije jaren hun rekeningen niet hebben betaald. De stad wil een zo groot mogelijk deel van dat bedrag alsnog innen. Daarom kregen heel wat inwoners en bedrijven de voorbije maanden een rekeninguittreksel van de stad in de bus. 

"Het klopt dat we meer dan 1.200 rekeninguittreksels met een begeleidende brief hebben verstuurd", legt Koen Loete, schepen van financiën (CD&V), uit. "Als je vorderingen opmaakt, dan moet je die ook innen. Het is niet eerlijk als enkel brave huisvaders en -moeders stipt hun rekeningen betalen". De rekeninguittreksels die nu werden verstuurd, kunnen meerdere vorderingen bevatten. 

Verjaard

Openstaande facturen verjaren meestal na tien jaar en dan kan je ze niet meer innen. Zo heeft de stad Eeklo al ongeveer 300.000 euro gemist door oninbare facturen. Wanbetalers van wie het dossier nog niet is verjaard, krijgen nu dus de rekening gepresenteerd. Midden mei stonden nog meer dan 15.000 vorderingen open voor een bedrag van 6,5 miljoen euro. 

Meest gelezen