Radio2

Gedetineerde die matras in brand stak in cel in Turnhout, is overleden aan zijn brandwonden

Een gedetineerde is in het ziekenhuis overleden aan brandwonden die hij vorige week heeft opgelopen in zijn cel in de gevangenis van Turnhout. Op Hemelvaartsdag had zijn matras vuur gevat. De man werd daarna met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Een man van 50 is overleden aan brandwonden die hij vorige week had opgelopen in z'n cel in de gevangenis van Turnhout. De matras van de gedetineerde had er vuur gevat.  Het is niet duidelijk of dat met opzet gebeurde, of dat een sigaret de brand had doen ontstaan. Het gevangenispersoneel kon de brand snel blussen en zo vermijden dat het vuur zich verspreidde naar andere cellen.

Evacuatie en verzorging

Na de brand werd de man geëvacueerd door het RED-team van Brandweer Antwerpen en uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij maandagavond overleden. 

Meest gelezen