Google Maps

Opnieuw problemen met hangjongeren aan Antwerpse De Keyserlei: minderjarigen maken amok in fastfoodrestaurant

In een fastfoodketen op de De Keyserlei in Antwerpen, vlak bij het Centraal Station, hebben een 10-tal jongeren stevig amok gemaakt. Ze vielen klanten lastig door waterpistolen leeg te spuiten en allerlei rommel in het rond te gooien. Sinds de paasvakantie krijgt de buurt vaker te maken met overlast door hangjongeren.

Gisteren rond 16.30 uur kreeg de politie een oproep binnen van een fastfoodketen op de Antwerpse De Keyserlei, vlak bij het Centraal Station. "Een 10-tal jongeren was er met allerlei rommel beginnen te gooien. Ze spoten zelfs met waterpistolen op de andere aanwezige klanten", zegt Willem Migom van de Antwerpse politie.

Toen de politie ter plaatse kwam, probeerden de jongeren zich in twee groepen op te splitsen. "Een van de groepen, zes minderjarigen, kon meteen staande worden gehouden. Daarna hebben we aan de hand van camerabeelden nog twee andere jongeren kunnen identificeren", zegt Migom.

De acht minderjarigen, tussen de 14 en 16 jaar oud, werden bestuurlijk aangehouden. Hun ouders konden hen later komen ophalen op het politiekantoor. Binnenkort krijgen de jongeren én hun ouders ook nog bezoek van bemiddelaars van de politie om hen te wijzen op hun onaanvaardbaar gedrag.

Sinds kort is de politie al verschillende keren in de buurt moeten tussenkomen bij overlast van hangjongeren
Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie

De buurt heeft al een tijdje last van overlast door hangjongeren. "Sinds de paasvakantie is de politie al verschillende keren moeten tussenkomen bij overlast van hangjongeren rond het Operaplein, de De Keyserlei en het Centraal Station. Afgelopen weekend is er daar ook een verhoogd toezicht geweest om dat soort overlastplegers te kunnen identificeren. Het is iets dat toch al enige tijd speelt en we dus zeker blijven opvolgen", aldus de Antwerpse politie.

Meest gelezen