(c)Pixabay

Kinesist uit Sint-Katelijne-Waver krijgt 40 maanden gevangenisstraf met uitstel voor verkrachting zwakbegaafde patiëntes

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft een kinesist uit Sint-Katelijne-Waver veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 maanden met uitstel. Hij is schuldig aan verkrachting van twee zwakbegaafde patiëntes. De man ontkende alles en vroeg de vrijspraak. 

De kinesist (46) uit Sint-Katelijne-Waver krijgt 40 maanden celstraf met uitstel voor de verkrachting van twee zwakbegaafde vrouwen. Beiden waren patiëntes van de kinesist. De man ontkende de feiten en ging voor de vrijspraak, maar de rechtbank oordeelde de feiten als bewezen. Het parket vroeg 40 maanden effectieve gevangenisstraf. 

In september 2020 kwamen de feiten bovendrijven nadat een van de slachtoffers aan een vriend vertelde dat de kinesist haar had verkracht. Dat bereikte uiteindelijk haar bewindvoerster, die klacht indiende bij de politie. De kinesist werd verhoord en ontkende de feiten, maar sprak wel over een affaire met een andere patiënte. Na verder onderzoek bleek het ook daar om een verkrachting te gaan. 

Tijdens het proces stelden beide slachtoffers zich burgerlijke partij. De rechtbank kende hen een schadevergoeding van 5.000 euro toe.

Meest gelezen