Dimitri Berlanger

Kraainem wil aanpassing verkeerslichten nadat meisje onder tram belandt: “Signalisatie kan veiliger”

Kraainem wil de verkeerslichten van de tramsporen aan de halte aan de Burburelaan aanpassen. Burgemeester Bertrand Waucquez (Kraainem-Unie) vindt dat er andere verkeerslichten moeten komen.

Gisteren belandde een 14-jarig meisje onder de tram ter hoogte van de Oscar de Burburelaan op de grens van Wezembeek-Oppem en Kraainem. Ze raakte zwaargewond aan het hoofd. Het meisje is niet in levensgevaar. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van het incident is, maar volgens de eerste vaststellingen van de politie zou het meisje, ondanks het rode licht, overgestoken zijn.

Groen in plaats van oranje

Burgemeester Bertrand Waucquez oordeelt dat de signalisatie veiliger kan: “Concreet zou er gekozen worden om te werken met groene verkeerslichten. Nu zijn de verkeerslichten oranje wanneer voetgangers de tramsporen mogen oversteken”, legt hij uit. “Of het ongeval had kunnen vermeden worden, is niet zeker, maar het zou alleszins de signalisatie op die plek duidelijker en dus ook veiliger maken.”

Het voorstel is intussen besproken binnen de verkeerscommissie met de politiezone van Wezembeek-Oppem en Kraainem en zal nu voorgelegd worden aan vervoersmaatschappij MIVB. Die moet beslissen of er effectief een aanpassing komt. “Even verderop aan de tramhalte in de Louis Marcelisstraat in Wezembeek-Oppem is er een gelijkaardige situatie. Daar zijn na een eerder ongeval wel verkeerslichten geplaatst die op groen springen wanneer voetgangers de overweg mogen oversteken”, zegt de burgemeester nog.

Meest gelezen