Margaretatunnel in Mechelen tijdlang afgesloten in beide richtingen door storing

Door een elektriciteitspanne in de Margaretatunnel was er vanmorgen erg veel verkeershinder in Mechelen. De verlichting, het camerasysteem en de ventilatie werkten niet. De tunnel bleef 11 uur lang afgesloten in beide richtingen. Burgemeester Alexander Vandersmissen (Open VLD) wil zo snel mogelijk een overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer om te bekijken of er niet sneller kan ingegrepen worden, moest er zich nog zo'n panne voordoen.

De Margaretatunnel (B101) in Mechelen was 11 uur lang afgesloten in beide richtingen door een storing. Dat meldde het Agentschap Wegen en Verkeer. Door de storing werkten de verlichting, het camerasysteem en de ventilatie niet, waardoor de tunnel niet in veilige omstandigheden open kon.

Een technicus van een aannemer ging ter plaatse om de oorzaak te onderzoeken en het probleem op te lossen, aldus het agentschap. Het Vlaams Verkeerscentrum raadde aan om een andere weg te kiezen. Er was een omleiding langs de Vesten. Net daar vonden vandaag prikacties plaats van actiegroepen die het Mechelse circulatieplan hekelen.

Overleg nodig

Burgemeester Alexander Vandersmissen (Open VLD) wil zo snel mogelijk een overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer. "Het belangrijkste is om na te gaan of er een manier was om de tunnel sneller open te stellen na een panne zoals nu is gebeurd", zegt Vandermissen. "Dat moet natuurlijk in veilige omstandigheden kunnen gebeuren. Om dat helder te krijgen, ga ik op zeer korte termijn in overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer, wegbeheerder van de tunnel, tangent en vesten."

Meest gelezen