Radio2

Man die zijn verloofde hardhandig heeft omgebracht in Ingelmunster, is schuldig bevonden aan doodslag

Steven Marijsse is door de volksjury schuldig verklaard aan doodslag op zijn verloofde Gerdy Delannoy. De jury oordeelde dat de man niet met voorbedachte rade te werk ging en het dus niet om moord, maar om doodslag gaat. Marijsse bracht drie jaar geleden in Ingelmunster zijn verloofde met harde klappen en stampen om het leven. 

Doodslag en geen moord. Dat is waarvoor Steven Marijsse nu veroordeeld is. Advocaat van de beschuldigde Filip De Reuse is tevreden dat de jury oordeelt dat Marijsse zijn verloofde niet met voorbedachte rade heeft omgebracht. "Wij hebben uitgelegd aan de jury dat de feiten zich niet hebben afgespeeld in een stabiele gemoedstoestand en dat het een opwelling van geweld was. De man heeft daar niet over nagedacht en is planmatig te werk gegaan. De jury heeft dat aanvaard." 

Familie van slachtoffer ontgoocheld

Marijsse riskeert nu maximum 30 jaar. De familieleden van Gerdy Delannoy reageren ontgoocheld. "Zij hadden gehoopt op antwoorden op de vele vragen die nog openstonden", zegt hun advocaat Stephen Schellinck. "Die hebben ze niet gekregen. De beschuldigde bleef zich verschuilen achter black-outs en zaken die hij zich zogezegd niet meer herinnert, wat natuurlijk jammer is." 

De debatten over de strafmaat starten vrijdag. 

Meest gelezen