Google Street View

Politie Sint-Niklaas beukt verkeerde deur in: "De agenten vergisten zich van straat, een menselijke fout"

Bij een interventie heeft de lokale politie van Sint-Niklaas een verkeerde deur ingebeukt. De patrouille had zich van straat vergist. Het is een menselijke fout, geeft de politie toe. 

De politie werd opgeroepen voor een dringende interventie aan het Koningin Elisabethplein, maar door een foute communicatie reden ze naar de Koningin Elisabethlaan. Het ging om een hoogdringende tussenkomst waardoor ze de voordeur wel moesten inbeuken. Het gebeurde bij het juiste huisnummer maar helaas dus in de verkeerde straat.

“Om de privacy te beschermen kunnen we niets inhoudelijks kwijt over de oproep. We kunnen wel bevestigen dat er een hoogdringende tussenkomst noodzakelijk was”, zegt de woordvoerder. “De agenten vergisten zich van straat, waardoor het tot dit onfortuinlijk misverstand kwam.”

Kosten

"Zulke menselijke fouten gebeuren nu eenmaal", vertelt de politie. Als er bij een dringende interventie na het aanbellen geen reactie komt, dan wordt de voordeur trouwens altijd ingebeukt. De brandweer heeft de bewoners in de Elisabethlaan meteen geholpen bij de dringendste herstelling van hun voordeur. Alle kosten zullen vergoed worden. 

Meest gelezen