Befaamd danscafé 't Hofke in Westmalle stopt ermee: "We gaan het heel hard missen, we deden dit het allerliefst"

Het gekende danscafé 't Hofke in Westmalle houdt ermee op omdat er te weinig klanten over de vloer komen. Bovendien is de manier van uitgaan bij de jeugd veranderd, zegt uitbater Glenn Mariën. Zo bijvoorbeeld hebben de feestvierders al veel gedronken voor ze arriveren, waardoor ze ook heel laat toekomen. "We mogen al heel blij zijn als we om 23u bijna volzet zijn, vroeger was dat 20u" zegt de uitbater.

Uitgaansmonument 't Hofke in Westmalle sluit de deuren. Uitbater Glenn Mariën vindt dat er te weinig feestgangers komen. Dat wijt hij aan de vele fuiven en festivals in de buurt en het festivalseizoen dat steeds langer wordt. Bovendien drinken de jongeren al veel voor ze toekomen, waardoor het feest te laat op gang komt. De uitbater blikt positief terug op de afgelopen 2,5 jaar: "We hebben alles kunnen doen wat we wilden. Het is heel leuk geweest". 

Nieuwbouwproject

Op de plaats van het danscafé zouden twintig appartementen en vier handelszaken komen, maar daarvoor wacht de projectontwikkelaar nog op een vergunning. Door de vertraging van dat bouwproject kon de uitbater van 't Hofke zijn huurcontract verlengen, wat hij dus heeft geweigerd. Wat de huisbaas intussen met het pand zal doen, is nog niet bekend. 

Glenn Mariën in zijn danscafé, 't Hofke.

Meest gelezen