Trappen aan station Diepenbeek weer open, ook al zijn ze niet hersteld 

De trappen aan het station van Diepenbeek zijn weer open. Ze werden een half jaar geleden afgesloten met dranghekken omdat ze bij nat weer erg glad waren. Omdat de herstelling op zich laat wachten, heeft de burgemeester de hekken laten weghalen. "Uit veiligheidsoverwegingen", klinkt het. 

De trappen van het vernieuwde station in Diepenbeek zijn opnieuw geopend. In december werden ze gesloten met dranghekken omdat er water op de tredes bleef staan waar mensen op konden uitschuiven.

De burgemeester heeft de dranghekken aan de trappen nu laten weghalen. “We merkten dat mensen over of langs de hekken gaan om de trappen toch te gebruiken”, zegt burgemeester Rik Kriekels (N-VA). “Sommige mensen liepen zelfs op de sporen. Daarom hebben wij uit veiligheidsoverwegingen de trappen weer geopend.”

Valgevaar

De trappen zijn nu weer toegankelijk, maar aan de situatie is nog niets veranderd. “De firma kwam normaal gezien de trappen herstellen van zodra de temperatuur buiten boven de 15° Celsius zou stijgen. Die temperaturen halen we nu al een paar dagen, maar ze zijn nog niet gekomen. We hebben nu borden gehangen die mensen waarschuwen voor het valgevaar”, klinkt het bij Kriekels.

“Ik heb dinsdag nog contact gehad met de firma om het te melden, want iedereen wil die trappen gebruiken. De situatie in het station is onhoudbaar geworden”, vindt Kriekels. “Het project heeft geld genoeg gekost, dus we hebben de trappen geopend. Ik weet zelf niet waarom het zo lang duurt vooraleer de trappen hersteld worden. Waar juist de fout ligt, laat ik in het midden.”

Meest gelezen