Archiefbeeld
Gabriel Goffoy

Volgend jaar geen Autosalon in Brussel, meldt organisatie

In januari 2024 zal er geen fysiek Autosalon van Brussel georganiseerd worden. Dat meldt organisator Febiac in een persbericht. "De voorwaarden zijn niet aanwezig om bezoekers een kwaliteitsvolle en representatieve ervaring te bieden", klinkt het.

De raad van bestuur van Febiac heeft de beslissing vandaag genomen op een vergadering. "Het doel van Febiac is steeds de bezoekers een kwaliteitsvolle en representatieve ervaring te bieden. Aangezien de voorwaarden daarvoor niet aanwezig zijn, heeft de raad van bestuur besloten het proces niet voort te zetten voor 2024", staat te lezen in een persbericht.

De woordvoerder van Febiac geeft aan dat "de 95 procent marktrepresentativiteit die het salon dit jaar had, niet meer bereikt zou worden" en dat daarom beslist is om geen fysiek salon te laten plaatsvinden volgend jaar. Er zouden met andere woorden te weinig automerken aanwezig zijn op het Salon.

Begin dit jaar lokte de 100e editie van het Autosalon 265.000 bezoekers naar de Heizel in Brussel. Dat was minder dan gehoopt, al sprak Febiac wel na afloop van een groot succes.

Of er in 2025 opnieuw een Autosalon zal georganiseerd worden, is nog onduidelijk.

Meest gelezen