Open Huis Staden

Familiebeurs Schone Schaapjes in Staden neemt maatregelen tegen wolf: "Iedereen is welkom, behalve de wolf"

De organisatoren van de familiebeurs Schone Schaapjes in Staden nemen maatregelen tegen de wolf die gespot werd in Merkem. Op het evenement kunnen bezoekers meer dan 200 dieren zien. De organisatoren hebben schrik dat de wolf verder trekt naar Staden en de dieren zou aanvallen. 

In Staden groeit de schrik voor de wolf die donderdagavond in Merkem is gespot. De organisatoren van het openluchtevenement Schone Schaapjes ontvangen komend weekend heel wat bezoekers. Daar kunnen ze meer dan 200 dieren zien, waaronder schapen, paarden, alpaca’s en siervogels. "De weides waarin onze schapen grazen, liggen op een vogelvlucht van Merkem. We zijn dus echt ongerust", reageert organisator Koen Maertens.

Om een aanval van de wolf tegen te gaan, nemen de organisatoren enkele maatregelen. "'s Nachts laten we de lichten aanliggen zodat het hele domein verlicht is. Daarnaast hebben we ook twee honden die bij de dieren in de weides waken. Als de dieren onrustig worden, gaan de honden ook reageren. Er zullen ook een paar mensen de wacht houden 's nachts en als de wolf te dicht komt, brengen we alle dieren naar een weide die afgesloten is door een elektrische omheining”, zegt Koen.

Onverwacht bezoek

Voor Koen is het de eerste keer dat hij rekening moet houden met de mogelijke komst van een wolf. Het is dan ook al 200 jaar geleden dat er nog eens een wolf gezien is in West-Vlaanderen. "Het is onrealistisch dat we rekening moeten houden met een wolf in onze streken. Het is iets waar je totaal niet aan denkt. Hier bij Schone Schaapjes zijn we echte dierenvrienden, maar een wolf is niet welkom", sluit Maertens af. 

Meest gelezen